Τσουρέκια Πολίτικα

Μία Συνταγή με πραγματικά "πεντανόστιμα αποτελέσματα."

Συστατικά
"    1 κύβο νωπή μαγιά
"    100 γραμμάρια βούτυρο
"    125 γραμμάρια ζάχαρη
"    100 γραμμάρια γάλα
"    1 φακελάκι μαχλέπι
"    1 φακελάκι μαστίχα
"    1 αυγό για το άλειμα
"    1 ποτηράκι κονιάκ
"    5 αυγά
"    1 κιλό αλεύρι

Οδηγίες
1.    Βάζουμε τη μαγιά με λίγο αλεύρι σε μία λεκάνη, σπάμε τα αυγά και προσθέτουμε την μαστίχα και το μαχλέπι.
2.    Κάνουμε λάκο στο αλεύρι και ρίχνουμε το βούτυρο αφού το έχουμε λιώσει. Ζυμώνουμε για περιπου μία ώρα να γίνει μια πάρα πολύ καλή και λεία ζύμη ώστε να μην σπάει στο πλάσιμο και στο ψήσιμο.
3.    Ανακατεύουμε το γάλα με το κονιάκ και μέσα σε αυτά λιώνουμε τη ζάχαρη. Προσθέτουμε στη ζύμη όσο χρειάζεται ώστε να μήν είναι πολύ σφικτή.
4.    Την αφήνουμε στο ψυγείο για ένα τέταρτο.Πλάθουμε σε ότι σχέδιο θέλουμε.
5.    Τα αλείφουμε με το αυγό και τα βάζουμε στο φούρνο στους 170 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.

Tags: πασχαλινά γλυκά, gourmet, τσουρέκια, Πάσχα, συνταγες, γλυκά

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιο σας εδώ

Έχετε λογαριασμό στο Pathfinder;

XHTML: Μπορείτε να χρησιμοποιείσετε τα tags: <a href= title=> <abbr title=> <acronym title=> <b> <blockquote cite=> <code> <em> <i> <strike> <strong>